Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ομελέτα με μυρωδικά


Υλικά
3 αυγά
1/2 κουταλιά σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
1/4 κουταλιά σούπας φρέσκο μαϊντανό
1/4 κουταλιά σούπας φρέσκο βασιλικό
1/4 κουταλιά σούπας φρέσκο σχοινόπρασο
1/4 κουταλιά σούπας θυμάρι

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια.

Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μια ελαφριά μαρέγκα.
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε καλά με τους κρόκους.

Βάζουμε στο μάγμα με τα μυρωδικό την μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφριά για να μην χάση τον όγκο της.


Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και βάζουμε το μίγμα μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 λεπτά να ψηθεί.


Μετά την αδειάζουμε στο καπάκι και την γυρνάμε στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: