Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κρέμα Βανίλια


Υλικά
3 φλιτζάνια γάλα
1 βανίλια
3/4 φλιτζανιού συν 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 Πρέζα αλάτι
6 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι σε κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών και το καλαμποκάλευρο (Νισεστέ) να σχηματίσουν μια πάστα.

Μόλις στο γάλα λιώσει η ζάχαρη και έχει διαλυθεί, σταδιακά ρίξτε το στο μπόλ με το μίγμα από τους κρόκους, ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς

Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πήξει για 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για μα μην πιάσει πέτσα.
Αφού κρυώσει την χτυπάμε σε μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και λαμπερή. Θα κρατήσει για αρκετές ημέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: