Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Γαριδομακαρονάδα (Γαρ οίδα )

Προσπαθήσαμε να αντιγράψουμε την συνταγή που φάγαμε στη Κορωνησία από την Μάρθα στο (Γαρ οίδα ) και μάλλον την καταφέραμε  πάντως όσοι την δοκίμασαν τους άρεσε. Ελπίζω να αρέσει και σε όποιον δοκιμάσει να την κάνει.

Υλικά
9 γαρίδες μεγάλες ολόκληρες
Από 1 πιπεριά (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα μεγάλη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
1 κουτ. Σούπας μαϊντανό
1 κουτ. Σούπας κάπαρη

½ κιλό μακαρόνια ψιλά
150 γρ. παρμεζάνα
2 κουτ. Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε τις γαρίδες για δύο λεπτά σε νερό που βράζει, τις βγάζουμε και κρατάμε το ζουμί αφού το σουρώσουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ψιλά μπαστουνάκια.
Σοτάρουμε στο λάδι τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν σε βαθύ τηγάνι.
Βγάζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε στο λάδι τις γαρίδες και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι τον μαϊντανό και συμπληρώνουμε με ζουμί από τις γαρίδες μέχρι να σκεπαστούν.
Όταν ψηθούν ρίχνουμε την κάπαρη και τρίβουμε την ντομάτα.
Παίρνουμε λίγο από την σάλτσα και διαλύουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε στην σάλτσα και μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά από 1 λεπτό κατεβάζουμε.
Βράζουμε τα μακαρόνια στο υπόλοιπο ζουμί από τις γαρίδες συμπληρώνοντας με νερό αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε σε πιατέλα ρίχνουμε το τυρί, μοιράζουμε τις γαρίδες από πάνω και προσθέτουμε την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: