Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ψωμάκια με φέτα και ελιές


Υλικά
2 1/2 κουταλάκια γλυκού μαγιά
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνια τυρί φέτα τρίμα
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια σε κομμάτια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά, ρίγανη, πιπέρι, ελαιόλαδο, και το αλεύρι μαζί με 1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Ανακατέψτε, προσθέτοντας λίγο περισσότερο νερό όσο χρειάζεται για να δημιουργήσει μια μαλακή ζύμη σε μια μπάλα.

Βάλτε την ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και να αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια σας, προσθέτοντας λίγο περισσότερο αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 8 λεπτά.
Ανοίξτε την ζύμη σε ένα φύλλο και απλώστε μέσα το τυρί και τις ελιές, διπλώστε και ενσωματώστε στη ζύμη τα υλικά.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1/2 έως 2 ώρες).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ή τον πάγκο σε ρολό 14 Χ 25πόντους.
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι κόψετε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και να τοποθετήσει αυτά τα κομμάτια με την πλευρά προς τα κάτω σε δύο ελαφρά λαδωμένα φύλλα ψησίματος.
Καλύψτε τα ρολά με καθαρές πετσέτες κουζίνας και αφήστε το να αυξηθεί και πάλι για 30 λεπτά.



Αλείψτε τα κομμάτια με χτυπημένο αυγό και ψήστε τα ρολά για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.  Σερβίρετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: