Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ξεροψημένα κολοκυθάκια με πικάντικη σάλτσα πιπεριάς


Υλικά
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
1/3 φλιτζάνι Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι  γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Ελαιόλαδο

Πικάντικη σάλτσα πιπεριάς
1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά

1/2 καυτερή κόκκινη πιπεριά λιωμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 Ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, καθαρίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά είναι πολύ μαλακά και να αποκτήσουν ένα ωραίο ανοιχτό καφέ χρώμα.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε ένα επιπλέον λεπτό.
Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και πιέστε απαλά για να αφαιρέσετε τους περισσότερους από τους σπόρους.
Χοντροκόψτε τις και βάλτε τις στο τηγάνι στη συνέχεια, και προσθέστε στο μείγμα πιπέρι.
Μαγειρεύουμε μέχρι οι ντομάτες είναι μαλακές περίπου 5 λεπτά.
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε έναν μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν καλά προσθέστε αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα, προσθέτοντας λίγο λάδι επιπλέον, αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο στη σάλτσα.
Άστε την στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, στη συνέχεια, κομμένα στη μέση κατά μήκος.
Κόβουμε κάθε μισό σε 6 έως 8 ραβδιά.
Ανακατέψτε τα ψίχουλα ψωμιού, το τυρί, την ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι.
Βουτήξτε τα κολοκυθάκια πρώτα στα χτυπημένα αυγά, στη συνέχεια, στα ψίχουλα ψωμιού.
Βάλτε σε ταψί μια λαδόκολλα και τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο φύλλο.
Ψήστε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 έως 30 λεπτά.

Σερβίρετε τα κολοκυθάκια ζεστά σε μια πιατέλα με ένα μικρό μπολ με τη σάλτσα πιπεριάς δίπλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: