Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Χοχλιοί (σαλιγκάρια) με τσιγαριστά βλίτα


Υλικά
1 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια)
2/3 νεροπότηρου ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα        
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια           
3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους           
3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες       
1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
2 ώριμες ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη  
5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο   
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τους χοχλιούς στο ελαιόλαδο, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κο­λοκυθάκια και συνεχίζουμε το ανα­κάτεμα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέ­τουμε και τα βλίτα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπά­ζουμε την κατσαρόλα. Μόλις μαρα­θούν τα χόρτα, ρίχνουμε την ντομά­τα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ξανασκεπάζουμε, την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: