Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Γλυκά κόκκινα μήλα με σαντιγί


Υλικά
6 μήλα
1 φλιτζ. γρεναδίνη (σιρόπι ροδιού)
3 καρύδια καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
1 σφηνάκι κονιάκ
2 φλιτζ. σαντιγί
6 καρφιά γαρίφαλο
½ φλιτζ. ζάχαρη
νερό




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε το κέντρο τους μέχρι την άλλη πλευρά.



Σε κατσαρόλα στρώνουμε τα μήλα με την τρύπα προς επάνω. Ρίχνουμε την γρεναδίνη, την ζάχαρη, σφηνάκι κονιάκ, καρφιά γαρίφαλο και νερό μέχρι να σκεπαστούν σχεδόν τα μήλα. 



Βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να μπαίνει μια οδοντογλυφίδα άνετα.
Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. 


Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

όταν είναι να τα σερβίρουμε τα βάζουμε σε πιάτο με την τρύπα επάνω, γεμίζουμε με σαντιγί και στην κορφή βάζουμε από μισό καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: