Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μπισκότα Σφήνες βουτηγμένα σε σοκολάτα & καρύδια


Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 φλιτζάνι αλεύρι
1/8 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Για υο τελείωμα
1 σοκολάτα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φιστίκια


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμός.
Αλείψτε με μία κουταλιά σούπας βούτυρο ένα ταψί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ενωθούν.
Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, πατήστε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού.
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι κόψετε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια σε σχήμα σφήνας.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε τη ζύμη από πάνω.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 έως 35 λεπτά.
Βγάλτε από τον φούρνο και πριν κρυώσει χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε κατά μήκος των γραμμών που είχατε κάνει πριν το ψήσιμο.
Λιώστε τη σοκολάτα, σε μπέν μαρί και βυθίστε το κάτω μέρος κάθε σφήναs στη σοκολάτα, στη συνέχεια, τοποθετήστε σε ένα φύλλο χαρτί.
Πασπαλίστε τη σοκολάτα με τα ψιλοκομμένα καρύδια, και αφήστε για 2 έως 3 ώρες.

Διατηρούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο έως και τρεις ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: