Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ζεστό αρωματικό κρασi


Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
2 ποτήρια νερό
1-2 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη!)
1 πορτοκάλι ή λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
6 γαρίφαλα
1 μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
1/2 ποτηράκι κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού (ή του λεμονιού) γύρω-γύρω σε μια ροδέλα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη φλούδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί και το κονιάκ και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Προσέχουμε να μη βράσουν! Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κρασί και το κονιάκ, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να μείνει για λίγη ώρα, μέχρι να αρωματιστεί καλά.

Περνάμε το κρασί από το σουρωτήρι, για να αφαιρέσουμε τη φλούδα και τα μπαχαρικά, και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: