Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Κρεμώδη σαλάτα μελιτζάνας με λιαστή ντομάτα


Υλικά
2 Μεσαία, εταιρεία Μελιτζάνες
10 λιαστές ντομάτες σε λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας Τοματοπολτός διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινη καυτερή πιπεριά

Προαιρετικά
2 κουταλάκια γλυκού Κάπαρη

1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών σε φέτες

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίστε τις μελιτζάνες από την φλούδα τους και κόψτε τις σε κύβους τοποθετήστε τις σε κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο, και βάλτε την στο φούρνο.
Σκεπάστε και αφήστε 20 λεπτά να ψηθούν.

Βάλτε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, πάστα και το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την πιπέρια σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε να ενωθούν.
Το μείγμα ντομάτας ρίξτε το πάνω τους κύβους μελιτζάνας και ανακατέψτε καλά.

Ψήστε τις μελιτζάνες ακόμα για 20 λεπτά σκεπασμένες, στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για άλλα 20 έως 30 λεπτά ή μέχρι η μελιτζάνα είναι πολύ μαλακιά.


Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει σκεπασμένο μέχρι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια, ρυθμίστε τα καρυκεύματα, όπως σας αρέσει και σερβίρετε με φέτες ψημένο ψωμί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: