Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ψημένα παντζάρια με Φιστίκι Πέστο & Ροκφόρ

Υλικά
Για τα τεύτλα
2 1/2 κιλά Τεύτλα, Προσεγμένα αλλά αξεφλούδιστα  
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για το πέστο
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
3/4 του φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό (ή δυόσμο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κύπελλο ψημένων φιστικιών
1 κουταλιά τσούπας χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
πιπέρι


Για συμπλήρωμα
4 κουταλιές σούπας χοντροκομμένα ψημένα φιστίκια
1/2 φλιτζάνι Ροκφόρ τριμμένο
Φρέσκα φύλλα μαϊντανού, βασιλικού, ή δυόσμου

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε τα παντζάρια σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήστε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι.
Αφαιρέστε τα παντζάρια από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να ξεφλουδίστε τα παντζάρια και τα κόψτε τα σε φέτες.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο αφού τα βάλουμε σε μια πιατέλα.
Τοποθετήστε το βασιλικό, μαϊντανό, 3/4 το λάδι, τα φιστίκια, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μίξερ και πολτοποιήστε μέχρι το μείγμα να είναι λείο.

Δοκιμάστε το πέστο και ρυθμίστε καρυκεύματα, όπως απαιτείται, και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.


Περιχύνουμε περίπου 1/3 έως 1/2 φλιτζάνι του πέστο (ανάλογα με το γούστο σας), στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φιστίκια και γαρνίρετε με τα φρέσκα φύλλα.

Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: