Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μπουκιές σφολιάτας με ντομάτα και τυρί


Υλικά
Ψητές ντομάτες:
10 έως 15 ώριμα ντοματάκια μικρά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στην μέση


Για να ολοκληρώσετε
1 Σφολιάτα ή 2 πακέτα τετράγωνα σφολιατάκια
1 φλιτζάνι τυρί
1 αυγό
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
Αλάτι & πιπέρι
1 αυγό

Εκτέλεση
Σε μπόλ ανακατεύουμε το τυρί τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αυγό, αλάτι και το πιπέρι.
Παίρνουμε την ζύμη σφολιάτας και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή τα πακέτα με τα έτοιμα.
Βάζουμε θήκες για μάρφιν από ένα σφολιατάκι και βάζουμε μέσα από ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα.

Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Πλένουμε τα ντοματάκια τα κόβουμε στην μέση και βάζουμε από ένα σε κάθε μισοψημένο μάρφιν.
Πασπαλίστε από πάνω τους το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και από μισή ελιά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάλι στον φούρνο για άλλα 15 – 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.



Αφαιρέστε προσεκτικά από τα μάρφιν από τον φούρνο και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: