Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Δίπλες


Υλικά
10 αυγά
1 ποτηράκι λικέρ κονιάκ,
ξύσμα 3 πορτοκαλιών
αλεύρι σκληρό
λάδι, 4 φλιτζ.
μέλι
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό,
άχνη ζάχαρη,
καρύδια κοπανισμένα,
κανέλλα


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το κονιάκ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίχνουμε το ξύσμα και τέλος το αλεύρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου η ζύμη να κάνει φούσκες και να μπορεί να ανοιχτεί φύλλο λεπτό. 


Κόβουμε την ζύμη σε μπάλες, παίρνουμε μία μία μπάλα και την ανοίγουμε φύλλο λεπτό. 
Κόβουμε το φύλλο σε λουρίδες. 


Βάζουμε σε κατσαρόλα μέχρι την μέση λάδι, το αφήνουμε να κάψει, παίρνουμε μία μία λουρίδα, τυλίγουμε την αρχή της σε πιρούνι, την ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και σιγά σιγά την τυλίγουμε στο πιρούνι ώστε αφού ψηθεί να πάρει σχήμα ρολού.


Όταν τις τηγανίσουμε όλες, τις μελώνουμε, βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρόλα (μέλι, ζάχαρη, νερό) πάνω στην φωτιά και μόλις πάρουν 2 βράσεις ρίχνουμε όσες δίπλες χωράει για ένα λεπτό. Βγάζουμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα, τις σερβίρουμε και τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: