Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Σπαγγέτι alla καρμπονάρα


Υλικά
350 – 400 γραμ. μακαρόνια Ν10
2 κουταλιές  σούπας Ελαιόλαδο
100 γραμ. μπέικον, κομμένη σε κύβους
25 γραμ. τριμμένο τυρί
2 Αυγά
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Μαύρο Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά, ή 10 αν θέλετε τα ζυμαρικά σας είναι λίγο πιο μαλακά.


Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και τα τηγανίζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τραγανά, στη συνέχεια, αδειάστε τυχόν περίσσεια λίπους από το τηγάνι. Αφήστε το μπέικον στο τηγάνι, αλλά αφαιρέστε το από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά και το τυρί μαζί σε ένα μπολ, και το πιπέρι.

Όταν ο μακαρόνια είναι έτοιμα, στραγγίζουμε όλο το νερό, και αδειάζουμε τηγανητό μπέικον από το τηγάνι στα μακαρόνια.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα και διεξοδικά.  Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της για 90 δευτερόλεπτα.


Αμέσως μετά πασπαλίζουμε με πιπέρι και μία δόση τριμμένων τυριών για το τελικό σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: