Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μύδια σε λευκό κρασί & Λιαστές Ντομάτες


Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
4 κουταλιές Λουκάνικο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες Λιαστές Ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι Λευκός Ξηρός Οίνος
2 κιλά φρέσκα μύδια καθαρισμένα
1/3 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέστε το λουκάνικο, τις ντομάτες, το πιπέρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση.


Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Ανακινήστε καλά την κατσαρόλα και ψήστε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να έχουν ανοίξει όλα τα μύδια.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε τα μύδια με τον ζωμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: