Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τονοσαλάτα με Ζυμαρικά


Υλικά
350 – 400 γραμ. βίδες
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
2 Βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα
50 γραμ. Μπιζέλια, βρασμένα
50 γραμ. Φασολάκια, βρασμένα
50 γραμ. Καρότα, μαγειρεμένα
200 γραμ. Ντοματίνια
1 κονσέρβα Γλυκό καλαμπόκι, στραγγισμένο
2 κονσέρβες Τόνου σε λάδι, στραγγισμένο
1 κουταλιά σούπας Μαγιονέζα
Μια πρέζα Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βάζουμε τα αυγά και τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά. Ψύξτε σε κρύο νερό.


Μαγειρέψτε τα φασόλια και τα καρότα, τα μπιζέλια όπως προτείνεται στα πακέτα, και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν θέλουμε να κρυώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, βάλτε τα μαγειρεμένα λαχανικά κάτω από την βρύση κρύου νερού.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα  ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι, για 10 έως 12 λεπτά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα βραστά αυγά, κόψτε σε φέτες τα ντοματίνια, και φέτα τα μαγειρεμένα φασολάκια και τα καρότα.

Όταν τα ζυμαρικά είναι το πώς σας αρέσουν στραγγίζετε χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, στη συνέχεια τα βάζουμε κάτω από το κρύο νερό στη βρύση με το σουρωτήρι μέχρι να κρυώσουν.

Στα στραγγισμένα, ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, και το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τον τόνο, μαγιονέζα όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.

Διακοσμήστε με τις φέτες αυγά. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: