Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνετε πατάτας νιόκι


Υλικά
5 πατάτες ψημένες
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.


Της περνάμε με το μηχάνημα που κάνουμε τον πουρέ και βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ.
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και δύο κρόκους αυγού.
Προστίθενται περίπου 3/4 από το αλεύρι στο μπολ και ανακατέψτε με το κουτάλι.


Βάλτε το μείγμα ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με τα χέρια σας, προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι, όπως απαιτείται μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
Πλάθουμε με την ζύμη μακρόστενο ζυμάρι.


Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε τα νιόκι στο μέγεθος που επιθυμείτε.
Σε γενικές γραμμές, κατά κανόνα, τους κόβουμε το ίδιο μέγεθος.

Με τον αντίχειρά μας περνάμε τα νιόκι σε κάποια ανάγλυφη επιφάνια για να βοηθήσει να κρατήσει τη σάλτσα.



Μερικοί κυλάνε τα νιόκι πάνω σε ένα πιρούνι εφαρμόζοντας μόνο μια μικρή πίεση που θα δημιουργήσει γραμμές κατά μήκος του νιόκι για να βοηθήσει να κρατήσει τη σάλτσα.

Όταν είναι έτοιμα τα νιόκι σας, τοποθετήστε τα σε ελαφρά αλευρωμένο ταψί και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα μαγειρέψετε.



Για να μαγειρέψετε τα νιόκι βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και μόλις τα περισσότερα από αυτά ανέβουν στην επιφάνια έχουν μαγειρευτεί και είναι έτοιμα για την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: