Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Γουβαρλάκια με ντομάτα

Υλικά
750 γραμ. κιμάς
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι
1 αυγό
2-3 ντομάτες φρέσκες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο
1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουερ
2 αυγά

2 λεμόνια

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊν­τανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό, το ρύζι πλυμένο και τα ζυμώ­νουμε καλά.

Παίρνουμε μικρές κουταλίτσες από το μίγμα και πλάθουμε μικρά και στρογγυλά γιουβαρλάκια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό, τη ντομάτα περασμένη από τρυπητό, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τη βά­ζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει Βράση, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα και να μείνουν με αρκετή σαλτσούλα.



Διαλύουμε με λίγο κρύο νερό το κόρν φλάουερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό, μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά, Κουνάμε την κατσαρόλα πέ­ρα δώθε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: