Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σπανάκι με Πλιγούρι και αυγό

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
100 γραμ. πλιγούρι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρό ματσάκι άνηθο
500 ml ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
 3 αυγά
1 σφηνάκι λευκό κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, αν είναι κατεψυγμένο δεν χρειάζεται ξεπάγωμα.
Αν έχουμε φρέσκο σε άφθονο βραστό νερό ζεματάμε το σπανάκι.
Το σουρώνουμε και το πατάμε με το χέρι μας, ώστε να στραγγίσει από τα περιττά υγρά.
Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα σοτάρουμε ελαφρά.


Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ζεστό και το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε τακτικά περίπου για 10′ λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.


Προσθέτουμε τέλος ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε τηγάνι με λίγο βούτυρο τηγανίζουμε τα αυγά

Σερβίρουμε το σπανάκι με το πλιγούρι και από πάνω βάζουμε ένα αυγό τηγανιτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: