Υλικά
Για τη στρώση του ταψιού
1 κιλό κιμά
1 κομμάτι πάχος από κρέας
1 κιλό πλιγούρι
3 κρεμμύδια μέτρια
1/4 κιλού βούτυρο φρέσκο
αλάτι - πιπέρι
κανέλα (αν σάς αρέσει)
Για τη γέμιση
3/4 κιλού κιμά
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι σπασμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κρεμμύδια μέτρια
Εκτέλεση
Πλένετε το πλιγούρι καλά. προσθέτοντας όλα τα υλικά πού
είναι για τη στρώση, και τα ανακατεύετε. Ανακατεύετε το υλικό, πολλές φορές,
ώσπου να ενωθεί καλά και να γίνει μια μάζα ομοιόμορφη.
Αλείφετε το ταψί με βούτυρο, από το 1/4 της στρώσης, βρέχετε
τα χέρια σας με παγωμένο νερό, ζυμώνετε, κομμάτι - κομμάτι, από τη μάζα (λίγο
-λίγο) και το απλώνετε στο ταψί, ώσπου να στρωθεί όλος ό πάτος του ταψιού σε
ύψος ενός πόντου.
Στο μεταξύ, έχετε ετοιμάσει τη γέμιση, καβουρδισμένη με όλα
τα υλικά. Τη βάζετε πάνω από τη στρώση του πλιγουριού και. από πάνω, σκεπάζετε
με άλλη μια στρώση από το μίγμα πλιγουριού (κιμά).
Χαράζετε σε μπακλαβωτά κομμάτια, ρίχνετε από πάνω το
υπόλοιπο βούτυρο της στρώσης και ψήνετε το φαγητό σε δυνατό φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου