Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ολόκληρο γεμιστό λάχανο

Υλικά
Για το λάχανο
1 μέτριο άσπρο λάχανο
αλάτι,

Για τη γέμιση
600 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γραμ. λουκάνικα κομμένα σε λεπτά φετάκια
1 φλιτζάνι κρασί
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αυγά

1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
λάδι
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε το λάχανο το γυρνάμε με το κοτσάνι από πάνω και μα μαχαίρι κόβουμε κυκλικά το κοτσάνι.


Σιγά σιγά ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο του λάχανου προσέχοντας να μην το διαλύσουμε .
Σε κατσαρόλα λίγο μεγαλύτερη από το λάχανο βάζουμε νερό με αλάτι και το βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει.


Αφαιρούμε το λάχανο και γυρνάμε με την τρύπα προς τα κάτω να στραγγίξει και να φύγουν τα υγρά.

Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τον κιμά και τέλος τα λουκάνικα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.


Ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι τα αυγά, το τυρί αλάτι, πιπέρι και φτιάχνουμε την γέμιση.
Γυρνάμε το λάχανο με την τρύπα προς τα επάνω αν το κενό είναι μικρό το μεγαλώνουμε με μαχαίρι.

Γεμίζουμε το λάχανο με το υλικό μας βάζουμε ένα ταψάκι στην τρύπα και το γυρνάμε μέσα.

Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο για 20 λεπτά και αν θέλουμε κάνουμε ένα αυγολέμονο για να το καλύψουμε στο σερβίρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: