Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σουτζουκάκια με σάλτα ντομάτας και πουρέ πατάτας

Υλικά
1 κιλό Μοσχάρι κιμά
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο αυγό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι & πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλιά γλυκού κύμινο
15 πράσινες ελιές

Για την Σάλτσα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι & πιπέρι

1/3 κούπα ψιλοκομμένος βασιλικός

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί όλα τα συστατικά για τα σουτζουκάκια με τα χέρια σας μέχρι να αναμειχτούν καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο άλλο ένα λεπτό ή δύο.
Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, πιπέρι και βασιλικό και τις ελιές ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια, μειώστε τη θερμότητα στο μισό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και με τα χέρια φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε με σουρωτή κουτάλα και τα βάζουμε στην σάλτσα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Ανακατέψτε προσεκτικά τα σουτζουκάκια με ένα κουτάλι, και προσθέστε λίγο επιπλέον νερό αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή.
Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν οι πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομματάκια.
Όταν έχουν βράσει και μαλακώσει τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πουρέ βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και 1/2 φλιτζάνι γάλα αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε τον πουρέ και από πάνω τα σουτζουκάκια με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: