Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κορμός ψυγείου


Υλικά
300 γραμμ. μπισκότα πτιμπέρ
1 φλιτζ. ζάχαρη
150 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζ. γάλα
3 κρόκους αυγών
2 κουτ. σούπας κακάο
Βανίλια, ξύσμα λεμονιού, κονιάκ (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. 


Προ­σθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό, το κακάο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα για να γίνει αφράτο.


Σπάζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Τα ραντίζουμε με το γάλα. Προαιρετικά μπορούμε να ρα­ντίσουμε και με λίγο κονιάκ. 
Ρίχνουμε την κρέμα του κακάο στα μπι­σκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. 



Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο στο τραπέζι, αδειάζουμε το μείγμα, το τυλίγουμε σφικτά σε σχήμα σαλαμιού και το αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο, ώσπου να πήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: