Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Φρέσκος σολομός για ορεκτικό


Αυτή είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Μόλις ο σολομός έχει ψηθεί σε ένα μείγμα χυμού λεμονιού μπορεί να σερβιριστεί σε φέτες ψωμί, ή γαρνιρισμένο με διάφορα υλικά και σερβίρεται ως ένα νόστιμο ορεκτικό.

Προσέξτε να μην αφήσετε το σολομό στο μείγμα λεμονιού πάρα πολύ ώρα γιατί θα μαγειρευτεί πολύ.
Ο στόχος είναι να μαγειρέψουμε το σολομό ακριβώς στο σημείο που εξακολουθεί να έχει ένα μικρό σκούρο ροζ χρώμα.

Υλικά
1/2 κιλό Φιλέτο σολομού
1/2 κούπα φρέσκο ​​ χυμό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι Λευκό Ξηρό κρασί
Μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι Παρθένο Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για το γαρνίρισμα (Διαλέξτε ότι θέλετε)
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι, είτε ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Κάπαρη
Ψιλοκομμένη ντομάτα
Φέτες λεμονιού

Οδηγίες:
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σολομό σε λεπτές φέτες στη διαγώνιο.


Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο ταψί, και ρίξτε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί.
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 έως 2 1/2 ώρες, ανακατεύοντας μια φορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Αδειάστε τα υγρά από το σολομό, και αλείψτε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.



Σερβίρετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: