Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τηγανίτες κολοκυθιού


Υλικά
2 Κολοκυθάκια τριμμένα
1/2  φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη
1/3 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινη πιπεριά καυτερή
1/2 φλιτζάνι αλεύρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:
Ανακατέψτε μαζί το κολοκύθι, τα καρύδια, τα αυγά, το σκόρδο, τη ρίγανη, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι.
Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε άλλη μία κουταλιά ή δύο αλεύρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια, ρίχνετε μία μία τις κουταλιές σούπας το κουρκούτι σας στο τηγάνι.

Μαγειρέψτε για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στο κάτω μέρος, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, γυρίστε προσεκτικά πάνω και ψήνουμε για άλλα 3 έως 4 λεπτά από την άλλη πλευρά.


Αφαιρέστε τις σε ένα απορροφητικό χαρτί, και να συνεχίσει μαγειρέψτε το υπόλοιπο κουρκούτι κατά τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρετε τις τηγανίτες αμέσως με ότι γαρνιτούρα θέλετε προτείνουμε γιαούρτι με ψιλοκομμένο άνηθο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: