Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κέικ μαρμελάδας με ξηρούς καρπούς


Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα
1/3 φλιτζάνι τριμμένο αμύγδαλο σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι τριμμένο καρύδια σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι τριμμένο φιστίκια Αιγίνης σε σκόνη
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χοντρό σπασμένο αμύγδαλο
1/2 φλιτζάνι χοντρό σπασμένο καρύδια
1/2 φλιτζάνι χοντρό σπασμένο φιστίκια Αιγίνης
2 φλιτζάνια μαρμελάδα της αρεσκείας σας


Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε το βούτυρα παγωμένο το τριμμένο μπισκότο την σκόνη αμύγδαλο, καρύδι, φιστίκι και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε να ένθουν τα υλικά και να γίνει μια στεγνή ζύμη.
Απλώνουμε την ζύμη σε τετράγωνο ταψί πατάμε καλά την ζύμη να σφίξει και ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
Βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.


Αλείφουμε από πάνω την μαρμελάδα (εμείς βάλαμε ροδάκινο).
Πασπαλίζουμε από πάνω τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς ανακατεμένους και τους πατάμε ελαφριά να ενωθούν.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με σαντιγί ή να πασπαλίσουμε ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: