Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Καλαμάρι στιφάδο


Υλικά
1 1/2 κιλό φρέσκα καλαμάρια
1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα βλήτα, πικραλίδες, ή ακόμα και μπρόκολο 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι σε κύβους
1 καρότο σε κύβους
2 κλωνάρια σέλινο κύβους
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι & πιπέρι

3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κόκαλο κάτω από το εσωτερικό του και κόψτε τα σε δαχτυλίδια.
Κόψτε τα πλοκάμια στη μέση.
Ξεπλύνετε όλα τα καλαμάρια σε νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το καλαμάρι, το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε για ένα ή δύο επιπλέον λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρασί έχει απορροφηθεί σχεδόν τελείως.
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό και το αλάτι και το πιπέρι.
Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά να σιγοβράσει.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε το καλαμάρι για 30 έως 35 λεπτά ακόμα, προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα χόρτα στα τελευταία 10 λεπτά.
Δοκιμάστε και ρυθμίστε καρυκεύματα, εάν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: