Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα με μανιτάρια και μπέικον (της Κατερίνας)

Υλικά
Για την ζύμη
250 γραμ. αλεύρι
4 κουταλιές  γλυκού αλάτι
200 γραμ. βούτυρο παγωμένο
1 αυγό
Λίγο νερό
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι

Για την γέμιση
1 πακέτο μανιτάρια
1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο
6 – 8 κομμάτια μπέικον
1 μικρή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές τριμμένο τυρί
πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια το βάζουμε στο αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το αλάτι και με το χέρι το πατάμε να ενωθεί και να γίνει σαν τρίμα.
Προσθέτουμε το αυγό, το ξύδι και ζυμώνουμε να γίνει μια μπάλα ν χρειαστεί λίγο νερό βάζουμε κρύο.
Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη και στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά .

Στο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο να μαλακώσουν.
Βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.


Μόλις ενωθούν βάζουμε τα μανιτάρια και το πιπέρι ανακατεύουμε και όταν πιεί τα υγρά κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε.


Παίρνουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ταψάκι για τάρτα με πιρούνι κάνουμε τρύπες στον πάτο για να μη φουσκώσει και την ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 170C.


Βγάζουμε και βάζουμε μέσα την γέμιση που έχουμε έτυμη και ψήνουμε πάλι στον φούρνο για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: