Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Χαλβά με ταχίνι


Υλικά
1 κιλό Ταχίνι
700 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό
Αμύγδαλα
Σοκολάτα
2 βανίλιες σκόνη

Εκτέλεση


Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σιρόπι στους 125 βαθμούς.


Βάζουμε το σιρόπι στο μίξερ με τον αναδευτήρα για ζύμη και χτυπάμε μέχρι το σιρόπι να γίνει μια άσπρη κρέμα.


Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι ρίχνουμε την βανίλια.


Ανακατεύουμε το μείγμα μια σπάτουλα μαρίζ (από σιλικόνη) στο τελικό στάδιο ζυμώνουμε με τα χέρια καλά προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας ( φιστίκια ή  σοκολάτα) για την γεύση και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.



Βάζουμε τον χαλβά σε  παραλληλόγραμμο καλούπι ή φόρμα. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: