Υλικά
600 γραμμάρια ψύλλο μπακλαβά
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 χαρτάκι βανίλια
λάδι για το τηγάνισμα
κανέλα για πασπάλισμα
λίγα ψιλοκοπανισμένα καρύδια για πασπάλισμα
1 ποτήρι τον νερού νερό
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φύλλα στο τραπέζι. Παίρνουμε μια βέργα λίγο
μεγαλύτερη από το φύλλο στο μάκρος και με πάχος όσο ένα δάχτυλο.
Παίρνουμε 2 φύλλα, αν είναι πολύ ψιλά, ή ένα, αν είναι πιο
χοντρό. Βάζουμε στη μια πλευρά του φύλλου τη βέργα και τυλίγουμε το φύλλο γύρω
από τη βέργα. Τραβάμε κατόπιν τη βέργα και σχηματίζεται ένα μπαστούνι. Έτσι
τυλίγουμε όλα τα φύλλα και, όταν τελειώσουν, τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για
να μη στεγνώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με 1 ποτήρι του
νερού νερό 2 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια
και την αφήνουμε δίπλα μας.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και με μαχαίρι κόβουμε
κομμάτια με μήκος 2 πόντους από τα τυλιγμένα φύλλα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα
ανακατεύουμε να ροδοκοκκινίσουν και με τρυπητή κουτάλα τα στραγγίζουμε και τα
ρίχνουμε κατευθείαν στο σιρόπι.
Το σερβίρουμε στην πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και,
αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με μπόλικα ψιλοκοπανισμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου