Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Κουρκουμπίνια


Υλικά
600 γραμμάρια ψύλλο μπακλαβά
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 χαρτάκι βανίλια
λάδι για το τηγάνισμα
κανέλα για πασπάλισμα
λίγα ψιλοκοπανισμένα καρύδια για πασπάλισμα
1 ποτήρι τον νερού νερό



Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φύλλα στο τραπέζι. Παίρνουμε μια βέργα λίγο μεγαλύτερη από το φύλλο στο μάκρος και με πά­χος όσο ένα δάχτυλο.
Παίρνουμε 2 φύλλα, αν είναι πολύ ψιλά, ή ένα, αν είναι πιο χοντρό. Βά­ζουμε στη μια πλευρά του φύλλου τη βέργα και τυλίγουμε το φύλλο γύρω από τη βέργα. Τραβάμε κατόπιν τη βέργα και σχηματίζεται ένα μπαστού­νι. Έτσι τυλίγουμε όλα τα φύλλα και, όταν τελειώσουν, τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μη στεγνώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με 1 ποτήρι του νερού νερό 2 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και την αφήνουμε δίπλα μας.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και με μαχαίρι κόβουμε κομμάτια με μήκος 2 πόντους από τα τυλιγμένα φύλλα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε να ροδοκοκκινίσουν και με τρυπητή κουτάλα τα στραγγί­ζουμε και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο σιρόπι.

Το σερβίρουμε στην πιατέλα, τα πα­σπαλίζουμε με κανέλα και, αν θέλου­με, τα πασπαλίζουμε με μπόλικα ψιλο­κοπανισμένα καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: