Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ψητές πατάτες ακορντεόν


Υλικά
2 -3 πατάτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι καυτερή πάπρικα.

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά με την φλούδα.
Με μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος σε φέτες χωρίς να φτάσουμε κάτω και να χωρίσει η πατάτα.

Με το χέρι μας την ανοίγουμε λίγο γυρνώντας από την άκοπη πλευρά.

Αλείφουμε βούτυρο από πάνω στην κομμένη πλευρά αλατίζουμε βάζουμε την πάπρικα.
Σε ταψάκι και λαδόκολλα τις βάζουμε στον φούρνο στους 200 C στην αρχή σκεπασμένες με ένα αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά και μετά βγάζοντας το αλουμινόχαρτο για άλλα 25 λεπτά.

Αν θέλουμε για διακόσμηση μπορούμε ενδιάμεσα στα κενά να βάλουμε κομματάκια τυρί, ζαμπόν, ντομάτα ή ακόμα και να ετοιμάσουμε μια κρέμα τυριού και να βάλουμε δίπλα.


Για την κρέμα τυριού δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: