Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σαλάτα Χούμους (ρεβίθιοσαλάτα)

Υλικά
200 γραμμάρια αποξηραμένα ρεβίθια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
5 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι
λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό το οποίο τα αλλάζουμε αρκετές φορές.
Τα αφήνουμε στο νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά θα πρέπει να είναι το νερό 10-15 ώρες. Θα πρέπει να διπλασιαστεί ο όγκος.


Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια και θα τα καλύψτε με νερό και βάλτε τη δάφνη.
Φέρεται σε βρασμό και βράζουμε γρήγορα για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την φωτιά και ψήνουμε για μία ώρα περίπου μέχρι τα ρεβίθια δεν είναι μαλακά και να λιώνουν κάτω από τα δάκτυλά σας.
Κατά τη διάρκεια συλλέγουμε από την επιφάνεια όποιο αφρό βγάλει.
Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε.

Βάλτε τα ρεβίθια στο μπλέντερ να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα. 


Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
Τώρα απλά προσθέστε το ταχίνι και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε να γίνει μια λεία και μεταξένια σαλάτα.



Το χούμους πρέπει να είναι όμορφα λεία, όχι πολύ λεπτό ή πολύ χοντρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: