Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

φασόλια σαλάτα Volta Koyzina


Υλικά
1 κιλό ξερά φασόλια Λευκά
1 Πρέζα μαγειρική σόδα
1 καρότο κομμένο σε κομμάτια
1 σέλινο κομμένο σε κομμάτια
1/2 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο κομμένο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο

Για γαρνίρισμα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές σούπας ξίδι

Αλάτι & πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια στο νερό προσθέστε μια πρέζα μαγειρική σόδα και αφήστε απορροφούν τουλάχιστον 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα, στραγγίζετε καλά και τοποθετήστε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με τα λαχανικά και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μειώστε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσουν και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, περίπου 1 ώρα.
Στραγγίστε, αφαιρέστε τα λαχανικά και δεντρολίβανο.
Τοποθετήστε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, ενώ είναι ακόμη ζεστά.
Δοκιμάστε και ρυθμίστε τα καρυκεύματα και το ξύδι, όπως σας αρέσει.

Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: