Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
2 ποτήρια ζάχαρη
8 αυγά
1 ποτήρι βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και
χτυπάμε ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα,
την κανέλα και τα ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα στρωτό μίγμα.
Στρώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, το ψήνουμε μισή
ώρα και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβωτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με
το νερό και το μισό λεμόνι μαζί με τη φλούδα και περιχύνουμε το γλυκό (ζεστό
το σιρόπι και χλιαρό το γλυκό).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου