Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σάμαλι


Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
2 ποτήρια ζάχαρη
8 αυγά
1 ποτήρι βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό

1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζά­χαρη, προσθέτουμε τα αυγά και χτυ­πάμε ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την κανέλα και τα ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα στρωτό μίγμα.
Στρώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμέ­νο ταψάκι, το ψήνουμε μισή ώρα και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβωτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:


 Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το μισό λε­μόνι μαζί με τη φλούδα και περιχύνου­με το γλυκό (ζεστό το σιρόπι και χλια­ρό το γλυκό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: