Υλικά
110 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ζάχαρη
1 αβγό
½ κουταλιά γλυκού άρωμα βανίλιας
200 γραμ. αλεύρι
1 κουταλιά σούπας γάλα
1/2 κουταλιά γλυκού σόδα
1/2 φλ. Κρέμα σοκολάτα (για επικάλυψη)
1/2 φλ. Μαρμελάδα πορτοκάλι (ή άλλη)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη
ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αβγό, το άρωμα βανίλιας και το γάλα.
Προσθέτουμε, σιγά σιγά, το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα.
Ρίχνουμε σε δύο 20cm ταψάκια το μίγμα με πάχος 1 cm και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 10 λεπτά και τα
αφήνουμε να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας (δείτε εδώ)
Αφού κρυώσουν βγάζουμε τις δύο βάσεις και στήνουμε την
τούρτα μας.
Βάζουμε την μία βάση, αλείφουμε με την μαρμελάδα και βάζουμε
την δεύτερη βάση.
Τελειώνουμε με την κρέμα σοκολάτας από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου