Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μανιτάρια γεμιστά με κάστανα και τυρί


Υλικά
8 Μεγάλα Μανιτάρια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζάνι Κάστανα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές σούπας κρασί
1/2 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι & πιπέρι
1/4 κούπας Τριμμένο τυρί (πεκορίνο)

Εκτέλεση
Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
Αλείψτε τα μανιτάρια με το μισό ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε τα μανιτάρια με το ανοικτό άκρο προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, στη συνέχεια, γυρίστε τα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάλτε τα από το φούρνο και αδειάστε τα υγρά.

Κόψτε τα κοτσάνια των μανιταριών, και μετρήστε να είναι 1/2 φλιτζάνι.
Σε ένα τηγάνι, μαγειρέψτε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και τα κάστανα και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι είναι μαλακό.
Προσθέστε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί, στη συνέχεια, προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί.
Γεμίστε τα με το κενό επάνω και γεμίστε τα με το μίγμα μας.
Ψήστε για άλλα 15 ή 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: