Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μοσχάρι με σάλτσα θυμάρι μουστάρδας


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας θυμάρι αποξηραμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουτάλι γλυκού πάπρικα
Αλάτι
πιπέρι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ και μαρινάρουμε το κρέας σε κομμάτια.


Αφήνουμε για 3 ώρες τουλάχιστον να μαριναριστούν.


Σε κατσαρόλα που την έχουμε βάλει να κάψει βάζουμε τα κομμάτια να τσιγαριστούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Τραβάμε το κρέας στην άκρη και βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστή μαζί με μια κουταλιά από την μαρινάδα.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράση.


Όταν είναι έτοιμο διαλύουμε το αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό και το βάζουμε στην σάλτσα να πήξει.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: