Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τραγανές τηγανητές γαρίδες με πικάντικη σάλτσα


Υλικά
2 κιλά φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες ή πακέτο καταψηγμένες
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό, σόδα
Λάδι για τηγάνισμα

Συνοδευτικά
1/4 φλιτζ φύλλα μαϊντανού
1 μέτριο λεμόνι τον χυμό

1 τσίλι πιπέρι, ψιλοκομμένη
Αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τον μαϊντανό και την πιπεριά σε ένα ξύλο κοπής, και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε όλα μαζί.
Τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ βάλτε το λεμόνι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, τουλάχιστον 3cm ύψος . Ζεσταίνουμε το λάδι.

Σε ένα ρηχό μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πηκτός χυλός.

Αν οι γαρίδες μας είναι κατεψυγμένες τις έχουμε ξεπαγώσει πριν αν είναι φρέσκες τις καθαρίζουμε και με τα φλούδια φτιάχνουμε ένα ζωμό για να βράσουμε μακαρόνια ή για σάλτσα.
 Βάζουμε τα φλούδια σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.


Σε μικρές παρτίδες, παίρνουμε τις γαρίδες τις βάζουμε στο κουρκούτι και στη συνέχεια τις ρίχνετε στο καυτό λάδι.


Τηγανίζουμε για 1 έως 2 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε τις γαρίδες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί που έχουμε βάλει σε ένα δίσκο για να στραγγίξουν.
Συνεχίστε να τηγανίζουμε τις υπόλοιπες γαρίδες.



Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα διακοσμητικό πιάτο, πασπαλίζουμε με το γαρνίρισμα και σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμόνι, αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: