Υλικά
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
μαρινάδα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας Βαλσάμικο
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού καπνιστή πάπρικα
2 φλιτζάνια λάδι
πιπέρι
Σάλτσα
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού Βαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
100 γραμ, φιστίκια τριμμένα σκόνη
Εκτέλεση
Σε μπόλ ετοιμάζουμε τα υλικά για την μαρινάτα, σκόρδο λιωμένο
την ζάχαρη την μουστάρδα το Βαλσάμικο το αλάτι την πάπρικα, το πιπέρι ανακατέψτε
καλά.
Πλύνετε τις φτερούγες και βάτε τις μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύετε
καλά.
Για καλύτερο μαρινάρισα βάζουμε μέσα σε σακούλα αφαιρούμε
τον αέρα και δένουμε έτσι μπορούμε να τις ανακατεύουμε εύκολα αφήσουμε να
μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα.
Τοποθετήστε το ταψί με λαδόκολλα και στήνουμε τις φτερούγες
την μία δίπλα στην άλλη. Αν μένει μαρινάδα στο μπολ ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε θερμαινόμενο φούρνο 200C για περίπου μία ώρα.
Στη μέση του ψησίματος γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά για την σάλτσα και
σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα μας να δέσει.
Βάζουμε τα ψημένες φτερούγες σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη
σάλτσα και σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου