Υλικά
5 – 6 Πατάτας
1 κουταλιά σούπας Αλεύρι
1 αυγό
10 κερασάκια από έτοιμο γλυκό (μπορείτε και ωμά κομμάτια
φρούτων)
Λάδι για τηγάνισμα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη για επικάλυψη
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε νερό χωρίς αλάτι.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τις κάνουμε πουρέ.
Βάζουμε ένα αυγό και sε λίγο αλεύρι πλάθουμε μια ζύμη.
Κάνουμε ροδέλες με την ζύμη και στο κέντρο βάζουμε το
βύσσινο ή άλλο φρούτο σε κυβάκια.
Πλάθουμε πάλι μπαλάκια τα περνάμε από την φρυγανιά και
τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας λίγο αλλά καυτά
ακόμα τα περνάμε από μίγμα ζάχαρης και κανέλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου