Υλικά ρόδια
Ζάχαρη
Ρακί
2 ξυλάκια κανέλα
6-7 καρφάκια γαρίφαλο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ρόδια ανοίγουμε την πλευρά που είναι το κοτσάνι.
Γυρνώντας τα ανάποδα με την εξωτερική πλευρά ενός κουταλιού
χτυπάμε από έξω για να πέσουν οι σπόροι.
Ότι έχει μείνει το
βγάζουμε με το κουτάλι και τους καθαρίζουμε.
Ζυγίζουμε όλα τα σπόρια και βάζουμε σε γυάλα τα σπόρια και
ίση ποσότητα ζάχαρης την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Αφήνουμε μέχρι να φύγει όλο το ψαχνό από τα σπόρια και να μείνουν
μόνο τα άσπρα κουκούτσια ανακατεύουμε μια φορά την ημέρα.
Στραγγίζουμε περνώντας από γάζα και ζυγίζουμε.
Βάζουμε πάλι στην γυάλα και την ίδια ποσότητα σε βάρος ρακί.
Βάζουμε σε μπουκάλια και σφραγίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου