Υλικά
240 γραμ. ρύζι
250 γραμ. καπνιστό κρέας (ζαμπόν ή απάκι)
250 γραμ. σκληρό τυρί
2-3 κουταλιές σούπας αρακά
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμ. βούτυρο
πάπρικας
πιπεριά καυτερή κόκκινη
αλάτι
2 αυγά
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το ρύζι ....
Τρίβουμε το τυρί ...
Ψιλοκόβουμε καπνιστό ζαμπόν ή απάκι ..
Βράζουμε τα μπιζέλια, το βούτυρο, την πάπρικα ...
Ανακατεύουμε τα 3/4 τυρί, το καπνιστό, το ρύζι, το βούτυρο,
τα μπιζέλια, την κρέμα και τη πάπρικα ...
Βάζουμε χαρτί ψησίματος στην φόρμα και την γεμίζουμε με το
μίγμα μας
Βάλτε σε φούρνο, σε θερμοκρασία 190 ° C. για 15 λεπτά,
αφαιρέστε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί αλείφουμε με το
χτυπημένο αυγό ... και ξαναβάζουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ... θα δημιουργήσει
μια όμορφη κρούστα ...
Μετά το ψήσιμο, αφήστε να κρυώσει στη συνέχεια ξεφορμάρετε
και αφαιρέστε το χαρτί ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου