Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τουρσί ντομάτες


Υλικά
7 κιλά μικρές ντομάτας
200 ml λάδι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας αλάτι
θυμάρι
ρίγανη
σκόρδο

Εκτέλεση


Πλένουμε τις ντομάτες,


Χαράζουμε στην φλούδα ένα Χ και βουτάμε σε βραστό νερό. Από κάθε πλευρά μόνο για μια στιγμή


Μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.


Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.


Τις βάζουμε σε καθαρά βάζα, στην κορυφή βάζουμε κλωναράκια θυμάρι, ρίγανη ή αν μας αρέσει σκελίδες σκόρδο.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι σε βάζο βάζουμε περίπου 3-4 κουταλάκια γλυκού.
Περιχύνουμε με το λάδι .



Οι γυαλίτσες σφραγίζονται και αποστειρώνονται για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο στους 120 ° C - συνολικός χρόνος στο φούρνο για 90 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: