Υλικά
250 γραμ. αλεύρι
3 αυγό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας χλιαρό νερό
πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι με τα αυγά ...
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ...
Χλιαρό νερό και αλάτι ...
Ετοιμάστε μια ομαλή σφιχτή ζύμη ...
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Αν έχετε το μηχάνημα που παρασκευάζεται ζύμη, περνάτε την ζύμη
μέχρι να κάνετε ψιλές φέτες αλλιώς μπορούμε να ανοίξουμε το φύλο και με έναν
πλάστη.
Την ζύμη την κόβουμε σε λωρίδες περίπου 4 cm, το οποίο στη
συνέχεια κόβεται περαιτέρω στα 3 εκατοστά κομμάτια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ορθογώνιο 4 × 3 cm.
Για να δημιουργήσετε farfalle απλά κρατήστε πατημένο το
μεσαίο δάχτυλο και φέρνοντας τον αντίχειρα προς το μεσαίο δάκτυλο δημιουργούμε
ένα φιογκάκι.
Αφήνουμε να ξεραθούν σε δροσερό μέρος και είναι έτοιμα για βράσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου