Υλικά
4 ντομάτες
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
3 πιπεριές τσίλι (ή 2 κουταλάκια γλυκού σκόνη κοφτερό)
1 κουτάλια σούπας ξύδι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο.
Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες καθαρισμένες και
ψιλοκομμένες με τα υγρά τους.
Περνάμε στο μούλτι να γίνουν κρέμα.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το τσίλι την ζάχαρη
και το ξύδι.
Περιμένουμε να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Όταν κρυώσει το βάζουμε σε μπουκάλι.
Την χρησιμοποιούμε για συμπλήρωμα σε σούπες και όπου θέλουμε
μια καυτερή πρόσθετη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου