Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

9 συνταγές για βούτυρο με βότανα

9 μίγματα βουτύρου που μπορείτε να φτιάξετε για το μαγείρεμά σας ή και για καναπεδάκια σε κάποια γιορτή.

Υλικά
Για βούτυρο με σκόρδο και βότανα

225 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά σούπας φρέσκο δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)

1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
1 κουταλιά σούπας φρέσκο φασκόμηλο (ψιλοκομμένο)
Αλατοπίπερο

Για βούτυρο με φύλλα μαϊντανού και λεμόνι

225 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 1/2 κουταλιές σούπας χυμό

Για Βούτυρο με μπλε τυρί και σχοινόπρασο

225 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 κουταλιές σούπας μπλε τυρί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
Αλάτι

Για βούτυρο με σοκολάτα και φουντούκια

225 γραμ. βουτύρου (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας φουντούκια σε σκόνη
Για γλυκό βούτυρο με καρύδια και σταφίδες

225 γραμ. βουτύρου (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια
4 κουταλιές σούπας σταφίδες

Για Βούτυρο με λεμόνι και εστραγκόν

225 γραμ. βουτύρου (σε θερμοκρασία δωματίου)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από δύο πορτοκάλια
2 κουταλιές σούπας φρέσκο εστραγκόν (ψιλοκομμένο)
Αλάτι

Για βούτυρο με πιπέρι

225 γραμ. βουτύρου (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κουταλιές σούπας πάπρικα
2 πιπεριές καυτερές (χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες)
Αλάτι

Για βούτυρο με λάιμ και κόλιανδρο

225 γραμ. βουτύρου (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3-4 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα κόλιαντρο (ψιλοκομμένα)
1 κουταλιά σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λάιμ

Για Βούτυρο με φλούδα λεμονιού και κάρυ

225 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 κουταλιές σούπας σκόνη κάρυ
2 1/2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
4 κουταλιές κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
4 κουταλάκια γλυκού φρέσκα φύλλα κόλιαντρο (ψιλοκομμένα)
1 κουταλάκι γλυκού τσίλι (ψιλοκομμένο)

Σε αυτή την συνταγή πρέπει να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το κάρυ και όταν κρυώσουν να τα αναμίξουμε με το βούτυρο.

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο και όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα αναμιγνύουμε καλά.

Σε μεμβράνη ή λαδόκολλα βάζουμε το μίγμα και τυλίγουμε σε ρολό (σαλάμι) δένουμε τις άκρες, γράφουμε ποιο μίγμα είναι και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.


Κόβουμε φέτες και το χρησιμοποιούμε διατηρείτε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: