Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μαριναρισμένες Καρδιές Αγκινάρας

Υλικά
1 πακέτο κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού. αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι γλυκού τριμμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά
2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Ξεπλύνετε με κρύο νερό τις καρδιές αγκινάρας.
Αλείψτε τις αγκινάρες, με λάδι, το αλάτι, το θυμάρι, την ρίγανη, και τη πιπεριά και αφήστε σε ένα μπολ για 3 ώρες.
Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά Σκεπάστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 10 λεπτά.


Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: