Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Φιλέτο μπριζόλα μοσχαριού με Εύκολη σάλτσα

Υλικά
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 Φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
Αλάτι
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι σάλτσα Βαλσάμικου με σύκο
1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Λίγες σταγόνες καυτή σάλτσα
1 μοσχαρίσιες μπριζόλες κομμένα σε 4 κομμάτια


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη καυτερή πιπεριά και βάλτε μια πρέζα αλάτι.
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε τον πολτό ντομάτας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να σκουρύνει, περίπου 1 λεπτό.
Ανακατέψτε με σάλτσα Βαλσαμικού με σύκο την μαύρη ζάχαρη, την μουστάρδα και την καυτερή σάλτσα.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ και κάντε τα πουρέ με 1/2 φλιτζάνι νερό μέχρι να γίνει λείο. Περάστε μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα μικρό μπολ, αν το επιθυμείτε και αφήστε την σάλτσα στην άκρη.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι 1 κουταλιά της σούπας σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά και περάστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν 8-10 λεπτά.

Μεταφέρετε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής αφήστε το 5 λεπτά πριν τον τεμαχισμό. Σερβίρετε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: