Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ριζότο με μπέικον και λαχανικά


Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο
6 -7  φέτες ζαμπόν σε κυβάκια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι αρακάς (κατεψυγμένος)
½ φλιτζάνι καλαμπόκι (κονσέρβα)
1 κύβο ζωμό

Εκτέλεση
Διαλύουμε τον κύβο ζωμό σε 1 λίτρο νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ½ κουταλιά βούτυρο με το ζαμπόν να τσιγαριστή.
Το αφαιρούμε και στο ίδιο βάζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι να μαραθεί.
Βάζουμε τι υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε δύο φλιτζάνια ζωμό και ανακατεύουμε καλά να ξεσκολίσει από τον πάτο όλη η γεύση.
Βάζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και βράζουμε κάθε φορά που εξατμίζετε ο ζωμός ρίχνουμε πάλι μέχρι να ψηθεί το ρύζι αλλά να κρατάει ελάχιστα (αλ τέντε).

Λίγο πρίν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε το ζαμπόν και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα αφήνοντάς την λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: