Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Πίτα Πεκορίνο με σάλτσα ντομάτας

Υλικά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζάνι αποφλοιωμένες ντομάτες τριμμένες στο χέρι
Αλάτι και πιπέρι
8 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
βούτυρο, για τη λίπανση
6 αυγά
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 3/4 κούπες τριμμένο πεκορίνο
Βραστό νερό, για ψήσιμο

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει, 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι, και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα 10-12 λεπτά Προσθέστε βασιλικό. Μαγειρέψτε 5 λεπτά και κρατήστε ζεστό.


Θερμάνετε τον φούρνος στους 200 ° C.
Αλείψτε 6 φορμάκια με βούτυρο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το πεκορίνο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνουν λεία κρέμα και χύστε στα έτοιμα φορμάκια. Ρίξτε βραστό νερό στο ταψί για να έρθει στη μέση στα φορμάκια.
ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και ελαφρώς να διογκωθούν, περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Χωρίστε την σάλτσα σε 6 ρηχά μπολ και βάλτε μία τάρτα στο κέντρο κάθε μπολ σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: